Η FDE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!

Αυξημένη συμμετοχή και σημαντικό αθλητικό ενδιαφέρον είχαν τα δοκιμαστικά που διοργάνωσε η FDE το Δεκέμβριο. Με έμφαση στην ποιοτική προσέγγιση του αθλήματος πραγματοποίησαμε δοκιμαστικά με ισπανούς προπονητές που άφησαν τις καλύτερες εντύπωσεις στους νεαρούς αθλητές αλλά και στους γονείς τους.

Ξεκίνησαμε να δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο του 2015, διοργανώνοντας trials με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, βασισμένα στο ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο στην Ευρώπη.

Διατηρώντας την αγωνιστική φυσιογνωμία του αθλήματος, η FDE προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη της εκπαίδευσης που παρέχεται στη χώρα μας μέσα από συνεργασίες με τις σημαντικότερες ισπανικές ομάδες. Συνεργαζόμενη με την ισπανική AFA, η FDE προσκαλεί στα δοκιμαστικά που διοργανώνει προπονητές που στοχεύουν στην εκπαίδευση όχι μόνο του αθλητή αλλά και του ανθρώπου.

Στα δοκιμαστικά του Δεκεμβρίου τα παιδιά που συμμετείχαν αξιολογήθηκαν από αθλητές της ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ και της ΧΕΤΑΦΕ, με σκοπό την εκπαίδευση αλλά και την ευκαιρία για ένα επόμενο βήμα, έναν ακόμα σημαντικό σταθμό.

Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και φέτος η FDE και η ΑFA , διοργανώνουν ένα ταξίδι στη Μαδρίτη. Τα επιλεγμένα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ισπανία για να ζήσουν το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο! Σε ένα αθλητικό περιβάλλον με καταξιωμένους προπονητές, θα αθληθούν, θα παίξουν φιλικά παιχνίδια, ενώ οι προπονητές θα εστιάσουν στις πραγματικές ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Τα προγράμματα SUMMER CAMP, DREAM και BELIEVE καλύπτουν όλη την ηλικιακή γκάμα και θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τα παιδιά θα περάσουν μερικές αξέχαστες μέρες στην ισπανική πόλη, έχοντας τις καλύτερες ευκαιρίες για μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα SUMMER CAMP απευθύνεται σε μικρότερης ηλικίας παιδιά και έχει όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα AFA DREAM, απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που αρχίζουν να αναζητούν τον δρόμο τους στο ποδόσφαιρο και τέλος το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα το ΒELIEVE, αφορά παιδιά από 15 ετών και πάνω που έχουν σαν σκοπό την επαγγελματική προσέγγιση του αθλήματος. Αρκετά από τα παιδιά που επελέγησαν από τους ισπανούς έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στα καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργώντας έτσι το πρώτο γκρουπ που θα ταξιδέψει στην Ισπανία. Και τα τρία προγράμματα παραμένουν ανοιχτά για παιδιά που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Διατηρώντας τα υψηλά σταντάρντς θα έχουμε σύντομα τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τα επόμενα δοκιμαστικά που διοργανώνουμε στην Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα! Σημασία έχει κατ’ αρχήν η βελτίωση της προσωπικότητας του αθλητή μέσα από το ποδόσφαιρο, αλλά και η καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή του  από μεγάλους προπονητές. Οι καλύτεροι έχουν την ευκαιρία να πανε ακόμα πιο ψηλά, στη Μαδρίτη. Αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να επανέλθουν πιο έτοιμοι την επόμενη φορά.